← Home

← Artikelen


Bedankt

Categorie: Uitleg

Een Lora-netwerk komt natuurlijk niet uit de lucht vallen.. daar zijn instellingen, bedrijven en mensen druk voor in de weer geweest om dit te betalen, plannen en te realiseren.

De grootste partij in deze is natuurlijk de Provincie Drenthe die bij monde van de gedeputeerde Henk Brink de beslissing heeft durven nemen om dit project op de rails te zetten en inwoners en bedrijfsleven in Drenthe de mogelijkheid te geven om laagdrempelig met Internet of Things te gaan experimenteren.

De realisatie van dit project is in handen van het Emmense bedrijf IoT Nederland (http://www.iotnederland.nl/) en met name de heer Adri Wischmann die verantwoordelijk is voor het idee, ontwerp, planning, plaatsing, etc. daarbij ondersteund door de firma Smartparcs (http://smartparcs.nl/)

Voorts mogen we niet vergeten dat de gateways (ontvangers) ergens moeten staan (liefst zo hoog mogelijk). Daarvoor heeft direct de Veiligheidsregio Drenthe zijn volledig medewerking toegezegd (en zult u zien dat op menige brandweerkazerne nu een Lora-antenne staat).

Maar ook het Politiebureau in Assen stelde zeer vlot het dak van zijn 16 verdiepingen tellende gebouw ter beschikking. Evenals: Healthhub Roden, het gebouw van de oude Rijksluchtvaartschool in Eelde, de Gemeente Assen de ondernemersfabriek aldaar, Streekradio Zuidwolde (met een 36 meter hoge mast) etcetc.

Een volledige lijst zal de komende periode op deze bladzijde verschijnen.

ALLEN hartelijk dank voor de medewerking en inspanningen om Drenthe te voorzien van gratis LoraWAN-toegang!