← Home

← Artikelen


Toepassingen

Categorie: Uitleg

Wilt u als particulier een seintje wanneer de wasmachine in de schuur water lekt? dat kan.. of een seintje wanneer iemand de deur van uw garagebox opent?.. geen probleem

u heeft een oprijlaan en wilt weten of de post in de postbus ligt?.. simpel uit te voeren..

Wilt u als ondernemer een GPS-tracker die via LoraWAN op een kaart laat zien waar een voertuig, container, generator of duur stuk gereedschap staat?dat kan.. u wilt een bewegingsalarm wanneer een object (voertuig of machine op een buitenterrein)  's nachts opeens in beweging komt? geen probleem.. u wilt sensoren een installatie ergens boven op een dak laten monitoren zodat u het gehele jaar weet hoe de status er van is zonder op het dak te klimmen? te regelen..
Of wilt u wellicht met nieuwe businessmodellen experimenteren en de klant alleen laten betalen voor het gebruik van een machine waarbij LoraWAN doorgeeft hoe vaak en hoe lang er gebruik van gemaakt is? goed te doen..

Wilt u als gemeente gemakkelijk overzicht en beheer van objecten in de openbare ruimte (lantaarnpalen, afvalbakken, parkeerplaatsen)? daar zijn reeds Lora-oplossingen voor..

Wilt u als recreatiegebied op een scherm (of internet) laten zien wat de temperatuur van het zwemwater is? dat kan..

Wilt u in verband met veiligheid weten of er een brandblusser uit zijn houder genomen is?dat kan.. of het kastje van een AED geopend is?.. wat de temperatuur van de AED is (mag niet te koud worden ivm de accu)?

Wilt u als waterschap weten wat de waterhoogte op verschillende punten is? geen probleem.. watertemperatuur, EC-waarde, troebelheid meten? goed te doen..

 

Het aantal en soort toepassingen wordt vrijwel alleen beperkt door ons voorstellingsvermogen en creativiteit..
(en een paar beperkingen voor wat betreft het aantal berichten dat u kunt verzenden en ontvangen)

LoraWAN is niet geschikt om VEEL data en VAAK te verzenden maar in 95% van IoT-gevallen is dat ook helemaal niet nodig. Het bodemvochtgehalte van uw gazon hoeft helemaal niet 30x per minuut verzonden te worden.. in de praktijk is 1x per 3 uur meer dan genoeg. Een lantaarnpaal hoeft zich eigenlijk maar één keer per dag te melden met de boodschap of de lamp nog in orde is of niet.
Een afvalbak hoeft waarschijnlijk alleen overdag een paar keer te melden hoe de vulgraad is en meestal hoeft een sensor alleen iets te melden wanneer er een verandering is.